ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GPS TO 2024 | TOPREVIEWS.GR

Τα καλυτέρα GPS θα σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις εύκολα τα ταξίδια σου , και τις μετακινήσεις σου

…χωρίς να χρονοτριβήσεις ποτέ λόγο μιας χαμένης στροφής οι δωρεάν χάρτες εφόρου ζωής, οι κυκλοφοριακές ενημερώσεις και οι ενημερώσεις για κάμερες ταχύτητας – θα αποτελέσουν σύντροφο στις συχνές εξορμήσεις σου.

Ας δούμε μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά σχετικά με το  GPS:

Τι είναι το GPS:

 

Το  GPS (global positioning system)  είναι σύστημα προσδιορισμού  στίγματος . Το GPS είναι  αποτελείται από δορυφόρους που έιναι σε τροχιά  γύρω  από τη γη και κινούνται σε 6 διαφορετικές τροχιές. Οι δορυφόροι βρίσκονται  σε κίνηση, κάνοντας 2 πλήρεις περιφορές γύρω από τη γη σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η μετάδοση από κάθε δορυφόρο πληροφοριών για την ακριβή ώρα και θέση του, επιτρέπει στο GPS  να υπολογίζει με τριγωνισμό τη   θέση του, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη του εκφρασμένη σε συντεταγμένες ενός συγκεκριμένου συστήματος αναφοράς .Το  GPS δίκτυο εκπέμπει σε δύο συχνότητες,  η μία χρησιμοποιείται μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ η δεύτερη, είναι για  πολιτική χρήση αλλά με  μειωμένη ακρίβεια.Κάθε δορυφόρος εκπέμπει σε τρεις διαφορετικές συχνότητες. Τα GPS πολιτικής χρήσης χρησιμοποιούν τη συχνότητα ‘L1’, στα 1575.42 MHz.

τα καλυτερα gps
@TOPREVIEWS.GR

Οι τροχιές των δορυφόρων GPS περνούν από περίπου 60 μοίρες βόρεια μέχρι 60 μοίρες νότια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να έχει σήμα από τους δορυφόρους σε οποιοδήποτε σημείο πάνω στη γη, οποιαδήποτε στιγμή.Ενα απο τα μεγαλα θετικα του GPS  ειναι οτι δουλεύει ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν παράγοντες που αυξάνουν το σφάλμα στις μετρήσεις. Ο κυριότερος το Selective Availability (SA). Το συστημα  επιλεκτικά ελαττώνει την ακρίβεια . Οι διαχειριστές του συστήματος κρίνουν ποτέ  και η ακρίβεια του σύστημα GPS είναι αρκετή για χρήση μη-στρατιωτική.

Ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει την ακρίβεια του GPS είναι η “γεωμετρία” των δορυφόρων.

Με απλά λόγια, η γεωμετρική θέση των δορυφόρων είναι το σημείο που βρίσκεται ο καθένας σε σχέση με τους άλλους δορυφόρους, όπως φαίνεται από το GPS , επίσης  η ακρίβεια του στίγματος επηρεάζεται  απο τις  αντανακλάσεις απο φυσικά εμπόδια.Η ακρίβεια ενός GPS  είναι 20 με 70 μέτρα  και εξαρτάται από το selective availability, τον αριθμό των δορυφόρων εντός εμβέλειας και τη γεωμετρική θέση τους. Τα πιο καίνουργια μοντέλα GPS προσφέρουν  μεγαλύτερη ακρίβεια , χρησιμοποιώντας πολλαπλές συχνότητες.

 

Εσύ ακόμα ψάχνεις και ρωτάς πως θα φτάσεις στον προορισμό σου; Πάρε την βοήθεια που χρειάζεσαι απο…

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GPS TO 2024

 

1. Garmin DriveSmart 65 MT-S EU

 

Garmin DriveSmart 65 MT-S EU114059
Bluetoothcheck mark g3dd7adf0d 640
Wi-Ficheck mark g3dd7adf0d 640
Κίνηση στους δρόμους (Traffic)check mark g3dd7adf0d 640
Κάλυψη χάρτη All Europecheck mark g3dd7adf0d 640
Αποφυγή διαδρομήςcheck mark g3dd7adf0d 640
Όρια ταχύτηταςcheck mark g3dd7adf0d 640
Σημεία ενδιαφέροντοςcheck mark g3dd7adf0d 640

τα καλυτερα gps
@TOPREVIEWS.GR

Πρόσφατα είχα την ευχαρίστηση να δοκιμάσω το Garmin DriveSmart 65 MT-S EU και πρέπει να πω ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου με πολλούς τρόπους.

Ακολουθεί μια ανάλυση της εμπειρίας μου, βαθμολογημένη με emojis αστεριών για κάθε πτυχή:

Ακρίβεια πλοήγησης:

Το Garmin DriveSmart 65 MT-S EU παρέχει απίστευτα ακριβή πλοήγηση, καθοδηγώντας με άψογα τόσο σε αστικούς δρόμους όσο και σε αγροτικά τοπία. Εντοπίζει με ακρίβεια σημεία ενδιαφέροντος, ορόσημα, ακόμη και συνθήκες κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας ότι φτάνω στον προορισμό μου αποτελεσματικά.

Φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον εργασίας:

Η πλοήγηση στα μενού και τις λειτουργίες της συσκευής είναι πανεύκολη. Η οθόνη αφής ανταποκρίνεται και τα μενού είναι λογικά οργανωμένα, διευκολύνοντας την εύρεση και την προσαρμογή των ρυθμίσεων στις προτιμήσεις μου.

Μεγάλη οθόνη:

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν σε αυτή τη συσκευή είναι η μεγάλη οθόνη 6,95 ιντσών. Η ευκρινής και καθαρή απεικόνιση διευκολύνει τη ματιά στο χάρτη χωρίς να προκαλεί περισπασμούς κατά την οδήγηση. Η φωτεινότητα της οθόνης προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ορατότητα ανά πάσα στιγμή.

Ζωντανές ενημερώσεις κυκλοφορίας:

Το Garmin DriveSmart 65 MT-S EU είναι εξοπλισμένο με ζωντανές ενημερώσεις κυκλοφορίας, επιτρέποντάς μου να αποφεύγω τις διαδρομές με κυκλοφοριακή συμφόρηση και να βρίσκω τον ταχύτερο δρόμο προς τον προορισμό μου. Αυτή η λειτουργία μου έχει εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά σε ώρες αιχμής ή όταν ταξιδεύω σε άγνωστες περιοχές.

Φωνητικές εντολές:

Η λειτουργία φωνητικών εντολών αυτής της συσκευής είναι απίστευτα βολική, επιτρέποντάς μου να κρατάω τα χέρια μου στο τιμόνι και τα μάτια μου στο δρόμο, ενώ παράλληλα έχω πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες. Είτε πρόκειται για αναζήτηση κοντινού βενζινάδικου είτε για αλλαγή προορισμού, η φωνητική αναγνώριση είναι ακριβής και ανταποκρίνεται.

Ενσωματωμένες λειτουργίες:

Πέρα από την πλοήγηση, το Garmin DriveSmart 65 MT-S EU προσφέρει μια σειρά από ενσωματωμένες λειτουργίες που βελτιώνουν τη συνολική οδηγική εμπειρία. Σε αυτά περιλαμβάνονται η συνδεσιμότητα Bluetooth για κλήσεις hands-free, ειδοποιήσεις smartphone και συμβατότητα με το οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών της Garmin.

Συνολικά, το Garmin DriveSmart 65 MT-S EU είναι μια κορυφαία συσκευή πλοήγησης που τηρεί τις υποσχέσεις της. Ο συνδυασμός της ακριβούς πλοήγησης, του φιλικού προς το χρήστη περιβάλλοντος εργασίας, της μεγάλης οθόνης, των ζωντανών ενημερώσεων για την κυκλοφορία, των φωνητικών εντολών και των ενσωματωμένων λειτουργιών το καθιστούν απαραίτητο σύντροφο για κάθε οδικό ταξίδι ή καθημερινή μετακίνηση. Συνιστάται ανεπιφύλακτα!

2. Garmin Drive 52 MT 52

 

Garmin Drive 52 MT 52 & Live Traffic66661902 7310821246
Ενημερώσεις χαρτών εφ’ όρου ζωήςcheck mark g3dd7adf0d 640
Βοήθεια στάθμευσηςcheck mark g3dd7adf0d 640
Εκφώνηση ονομάτων οδώνcheck mark g3dd7adf0d 640
Σημεία ενδιαφέροντοςcheck mark g3dd7adf0d 640
Κανάλι Μηνυμάτων Κυκλοφορίας (TMC)check mark g3dd7adf0d 640
Καθοδήγηση λωρίδαςcheck mark g3dd7adf0d 640

Το Garmin Drive 52 παρέχει την ίδια εξαιρετική πλοήγηση οπως το DriveSmart 66, αλλά χωρίς τα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Αν θέλετε απλώς να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 

3. TomTom GO Discover 6” GPS

 

TomTom GO Discover 6'' GPS232611 l
Χάρτες: Ελλάδα - ΕυρώπηΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GPS TO 2022
Δέκτης GPSΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GPS TO 2022
Εκφώνηση Ονομασίας Οδών (TTS)ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GPS TO 2022
Ενημέρωση ΚίνησηςΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GPS TO 2022
Εισαγωγή προορισμού με φωνητικές εντολές:ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GPS TO 2022

 

GPS Go Discover με οθόνη αφής 6″ και φωνητικό έλεγχο για εύχρηστη πλοήγηση στη στιγμή, παγκόσμιοι χάρτες και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό για την απεικόνιση μηνυμάτων και της κίνησης της κυκλοφορίας,πλοήγηση στο πλησιέστερο parking με τη λειτουργία βοήθειας στάθμευσης και άλλα πολλά που σε διευκολύνουν κατά την οδήγηση σου.Πραγματοποίησε γρήγορη και ασύρματη λήψη των πιο πρόσφατων παγκόσμιων χαρτών και ενημερώσεων λογισμικού στο TomTom GO Discover GPS. Οι πιο πρόσφατοι χάρτες μπορούν να ενημερωθούν 3x πιο γρήγορα χάρη στην ενσωματωμένη ζώνη WiFi 5GHz, χωρίς επιπλέον κόστος.

 

4. GPS TomTom GO 520

 

GPS TomTom GO 520pixelboxx mss 74819053 786x587 1
Wi-Ficheck mark g3dd7adf0d 640
Bluetooth (για κλήσεις, μηνύματα, Siri & Google Now)check mark g3dd7adf0d 640
Ενεργό μαγνητικό στήριγμα.check mark g3dd7adf0d 640
Φωνητικός έλεγχοςcheck mark g3dd7adf0d 640
Δωρεάν χάρτες εφόρου ζωήςcheck mark g3dd7adf0d 640
Χάρτες Ευρώπης check mark g3dd7adf0d 640
Γνωρίστε το TomTom GO 520 – το πιο έξυπνο, ταχύτερο και καλύτερο συνδεδεμένο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης. Η συνδεσιμότητα Wi-Fi σας επιτρέπει να ενημερώνεται χωρίς υπολογιστή. Τα hands-free για τις κλήσεις και τα μηνύματα προσφέρουν συνδεσιμότητα με ασφάλεια. Με το TomTom MyDrive, σχεδιάστε τις διαδρομές στο τηλέφωνό σας . Οι δωρεάν χάρτες εφόρου ζωής, οι κυκλοφοριακές ενημερώσεις και οι ενημερώσεις για κάμερες ταχύτητας συμπεριλαμβάνονται – ακόμα και οι ειδοποιήσεις για τις μέσες ζώνες ταχύτητας.
Εξοπλίζεται με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 480 x 272 pixels για πολύ καλή ευκρίνεια και είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος ώστε να μεταφέρεται εύκολα παντού. Έχει χάρτες της Ελλάδα & ΕυρώπηH εσωτερική μνήμη των 16GB (επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD) και η μπαταρία  θα σε βοηθήσουν να αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου με ασφάλεια και να πλοηγηθείς για αρκετές ώρες. Ο φορτιστής αυτοκινήτου (συμπεριλαμβάνεται) θα βοηθήσει να μην ξεμείνεις ποτέ από πλοηγό. 

 

GARMIN DriveSmart 61 LMT-S202166 l
Φωνητικές εντολέςcheck mark g3dd7adf0d 640
Eγκατεστημένους χάρτες Ευρώπηςcheck mark g3dd7adf0d 640
Λειτουργία Direct Accesscheck mark g3dd7adf0d 640
λειτουργία Real Directionscheck mark g3dd7adf0d 640

Όπου και αν πηγαίνεις, θα έχεις ένα πιο ξεκούραστο ταξίδι με το Garmin Drive. Αυτή η εξειδικευμένη συσκευή για πλοήγηση αυτοκινήτου παρέχει χρήσιμες ειδοποιήσεις για τον οδηγό, υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο και διαθέτει δεδομένα TripAdvisor για να έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το ταξίδι σου.

Απόφυγε την κίνηση και βρες εναλλακτικές πορείες. Ξόδεψε λιγότερο χρόνο ψάχνοντας θέση πάρκινγκ. Για ειδοποιήσεις κίνησης, πληροφορίες εναλλακτικών πορειών και ενημερωμένες προβλέψεις καιρού κατέβασε την εφαρμογή Smartphone Link app, που συνδέει το Drive σου με το συμβατό σου smartphone. Όταν πλησιάζεις τον προορισμό σου, δες τιμές και διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

6. GPS TomTom START 52

 

GPS Tom-Tom Start 521457054 TOMTOM START52 hero 240x148 786x587 1
Κάμερες ταχύτηταςcheck mark g3dd7adf0d 640
Γραμμή διαδρομής (Route bar)check mark g3dd7adf0d 640
Λειτουργία Tap & Gocheck mark g3dd7adf0d 640
Δωρεάν αναβαθμίσεις χαρτώνcheck mark g3dd7adf0d 640
Χαρτες Ελλάδας - Ευρώπης (45 χώρες)check mark g3dd7adf0d 640
Σημεία ενδιαφέροντος (POI)check mark g3dd7adf0d 640
Το TomTom START 52 προσφέρει βασικές πλοηγήσεις και δωρεάν ενημερώσεις καρτών εφόρου ζωής. Η εύρεση προορισμών είναι απλή από το μενού “Αναζήτηση” ή αγγίζοντας ένα σημείο στο χάρτη. Η Προηγμένη καθοδήγηση για τις λωρίδες σας βοηθά να προετοιμαστείτε για εξόδους και διασταυρώσεις επισημαίνοντας με σαφήνεια τη σωστή λωρίδα οδήγησης για την προγραμματισμένη σας διαδρομή.Εξοπλίζεται με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 480 x 272 pixels για πολύ καλή ευκρίνεια και είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος ώστε να μεταφέρεται εύκολα παντού.
Έχει χάρτες της Ελλάδα & ΕυρώπηH εσωτερική μνήμη των 8GB (επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD) και η μπαταρία  θα σε βοηθήσουν να αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου με ασφάλεια και να πλοηγηθείς για αρκετές ώρες. Ο φορτιστής αυτοκινήτου (συμπεριλαμβάνεται) θα βοηθήσει να μην ξεμείνεις ποτέ από πλοηγό.

7. GPS  MLS Destinator Talk & Drive 510M Europe

 

MLS Destinator Talk & Drive 510M Europepixelboxx mss 75631530 786x587 1
Ειδοποιήσεις για κάμερες ταχύτηταςcheck mark g3dd7adf0d 640
Πλήρως ενημερωμένοι χάρτεςcheck mark g3dd7adf0d 640
Χάρτες Ελλάδας -Κύπρου check mark g3dd7adf0d 640
Όρια ταχύτητας check mark g3dd7adf0d 640

Το σύστημα πλοήγησης  MLS Destinator Talk & Drive 510M είναι μία από τις πληρέστερες και παράλληλα οικονομικότερες επιλογές GPS. Εξοπλίζεται με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 480 x 272 pixels για πολύ καλή ευκρίνεια και είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος ώστε να μεταφέρεται εύκολα παντού. Έχει χάρτες της Ελλάδα & Ευρώπη και έτσι μπορείς να περιμένεις λεπτομερή και πλήρως ενημερωμένη χαρτογράφηση της Ελλάδας με χιλιάδες σημεία ενδιαφέροντας.Υποστηρίζει λειτουργία Lane assist (Προηγμένη απεικόνιση των λωρίδων κυκλοφορίας για ασφαλέστερη και ευκολότερη οδήγηση)-Δυνατότητα οδηγιών πλοήγησης στα Αγγλικά…

8. GPS MLS Destinator Talk&Drive

 

MLS Destinator Talk&Drivepixelboxx mss 69542101 786x587 1
Τεχνολογία Talk&Drivecheck mark g3dd7adf0d 640
Χάρτες Ελλάδα -Κύπρου check mark g3dd7adf0d 640
οθόνη αφής 4.3” (272 x 480 pixels) υψηλής ευκρίνειας,check mark g3dd7adf0d 640
Τεχνολογία Talk&Drivecheck mark g3dd7adf0d 640
προειδοποίηση για τις κάμερες ταχύτηταςcheck mark g3dd7adf0d 640

Το MLS Destinator Talk&Drive 433 διαθέτει  υψηλής αισθητικής γραφικά, φωνητική και οπτική προειδοποίηση για τις κάμερες ταχύτητας,Ο MStar 2531 επεξεργαστής σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows CE 6.0 θα σε βοηθήσουν να εκτελέσεις γρήγορη και εύκολη αναζήτηση ανάμεσα σε 146.000 σημείων ενδιαφέροντος, μέσω των ονομάτων τους, αλλά και να αξιοποιήσεις εφαρμογές πολυμέσων – καθώς λειτουργεί και ως Music Player, Picture Viewer, Video Player ή E-ext Viewer.
H εσωτερική μνήμη των 4GB (επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD) και η μπαταρία των 950 mAh θα σε βοηθήσουν να αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου με ασφάλεια και να πλοηγηθείς για αρκετές ώρες. Ο φορτιστής αυτοκινήτου (συμπεριλαμβάνεται) θα βοηθήσει να μην ξεμείνεις ποτέ από πλοηγό.
Καταβάλλουμε εξαιρετικές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα στις σελίδες μας είναι ακριβή και ενημερωμένα. Δεν εχουμε σχέσεις με  κατασκευαστές ωστε να μας  παρέχουν πληροφορίες για τα προϊόντα. Όπου είναι δυνατόν, επαληθεύουμε  τις πληροφορίες .
mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!